Søkene fortsetter utover kvelden og natten, men mange av de frivillige blir sendt hjem.

– Søket blir nå skalert ned i natt på grunn av mørket. Det er veldig tungvint og lite effektivt å bevege seg og søke i nattemørket, forteller operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NTB.

Det betyr ikke at leteaksjonen avsluttes.

– Det blir i kveld og natt satt sammen lag med hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder og mannskaper fra Røde Kors og Forsvaret, som skal patruljere. Og så blir det plassert ut lytteposter der de finner det fornuftig.

Nattoptikk og hunder

Innsatsleder Patrick Vollen sier til Fædrelandsvennen at det er flere søkshunder på vei.

– Vi kommer til å få inn en god del hundeekvipasjer fra hele landet. De har satt seg på fly for å komme å hjelpe oss. Vi vil sette sammen lag med mannskaper fra Heimevernet (HV) og Røde Kors. HV stiller med nattoptikk, sier Vollen.

Han opplyser at det er på vei 20 ekvipasjer, etter det han vet.

– Vi har plukket ut 20 mannskaper som skal støtte hundeførerne. Resten dimitteres og skal være klare til oppmøte igjen klokka sju i morgen tidlig, sier Nils Rinde, områdesjef for Heimevernet Lindesnes, til fvn.no.

Omfattende leteaksjon

Hele mandag strømmet frivillige til søksområdet i området ved Heddan, i luftlinje 4,5 kilometer nord/nordvest for Vigeland i Lindesnes kommune.

– Vi har hatt bistand av et par helikoptre, to-tre droner og mellom 15 og 20 hundeekvipasjer. Vi har hatt opp mot 200 organiserte frivillige, og så er det flere hundre andre frivillige som har møtt opp, mellom 400 og 500. Ledelsen har forsøkt å bruke en del av dem, uten at jeg vet antall og utstrekning, sier Eide.

Politiet har tidligere uttrykt takknemlighet for det store engasjementet blant folk i området.

Forsvant under jakttur

Den sju år gamle gutten forsvant under en jakttur med familien i området ved løa på Heddan i Lindesnes. Familien mistet kontakt med gutten rundt klokken 13.45 søndag ettermiddag.

Natt til mandag var det mellom én og fire grader i området der gutten forsvant.

Gutten er hjemmehørende i Lyngdal. Kriseteamet i guttens hjemkommune er koblet på.

Vanskelig terreng

Det eneste sporet man har funnet etter den savnede gutten, er solbrillene hans.

– Solbrillene ble funnet ca. 700 meter fra utgangspunktet for søket.

– Hvordan er terrenget i søksområdet?

– Det er et veldig småulendt terreng, med knatter og knauser i alle retninger, myr og bekker. Det er et svært krevende og til dels bratt terreng, sier operasjonsleder Eide.