Sykepleier ved Shifa-sykehuset: – Alle brøt ut i gråt

Shifa-sykehuset er det største i Gaza by. Det er fullt av sårede etter de intense israelske bombeangrepene, samt sivile som har søkt dekning i håp om at sykehuset er beskyttet. Det har kommet meldinger om flere angrep ved sykehuset. Sykepleier Maher Sharif fra Leger Uten Grenser var der da det ble angrepet fredag morgen, opplyser organisasjonen.

– Jeg var på vei på jobb da det ble rammet. Vi ble alle skrekkslagne, noen kastet seg på bakken. Jeg så lik, inkludert kvinner og barn. Det var forferdelige scener, og vi brøt alle ut i gråt, sier Sharif, ifølge Leger Uten Grenser.

Mann fengslet i fire uker etter å ha blitt skutt av politiet

Mannen som ble skutt av politiet på et jorde i Askim onsdag, er varetektsfengslet i fire uker. Han begjærte seg løslatt, men Follo og Nordre Østfold tingrett ga politiet medhold.

Mannen er siktet for grovt ran, brudd på vegtrafikkloven og dyrevelferdsloven og for trusler mot politiet. Han ble skutt i beina da politiet pågrep ham.

Islandsk tettsted evakueres

Myndighetene på Island frykter at magma har nådd overflaten. Fredag kveld ble tettstedet Grindavik sørvest for Reykjavik evakuert på kort varsel.

I flere dager har man ventet på et vulkanutbrudd på halvøya Reykjanes, der blant annet flyplassen Keflavik og de varme kildene kjent som Den blå lagunen, ligger. I hovedstadsområdet meldes det om kraftige jordskjelv, skriver NRK.

FBI beslagla New York-ordførerens mobiltelefoner

FBI-agenter beslagla denne uken mobiltelefonene til New Yorks ordfører, trolig som del av granskingen av valgkampfinansieringen hans, skriver flere medier. Kilder med kjennskap til saken sier til New York Times at agenter fra det føderale politiet kom bort til Eric Adams etter et arrangement mandag. De beslagla to telefoner og en iPad, som Adams fikk tilbake noen dager senere, skriver avisen.

FBI undersøker om det var samrøre med tyrkiske myndigheter under Adams' valgkamp i 2020

To skadde personer funnet på hotellrom i Oslo

To personer er funnet skadd på et hotellrom i Oslo etter at politiet rykket ut på en melding om en voldshendelse.

En av personene er kjørt til sykehus. Ifølge politiet ser det ikke ut til at personen er alvorlig skadd.

Nytt tap for Wild og Zuccarello

Mats Zuccarello noterte seg for to assister, men klarte ikke å hindre at det ble et nytt tap i NHL for Minnesota Wild fredag. Lørdag var det Buffalo Sabres som ble for sterke og vant 3-2, dagen etter at Wild tapte for New York Rangers.

Mats Zuccarello leverte to målgivende pasninger og har nå 399 assister i NHL-karrieren. I tillegg har han 189 mål. Han har tolv assister og tre mål i denne sesongen.