— Det koster så mye for oss når en av våre sjåfører blir fratatt førerkortet at vi ber sjåførene holde det tilbake, så får heller politiet bevise gjennom en sak at de har grunnlag for å ta det, sier daglig leder Sverre Myrvold i Børstad Transport til Adresseavisen. En av hans sjåfører opplevde i januar at politiet beslagla førerkortet i en ulykke der han selv ble påkjørt.Myrvold får følge av Norges Lastebileier-Forbund som er lei av at sjåfører blir fratatt førerkortet på stedet og dermed mister muligheten til å utføre jobben sin. Også Lastebileierne råder sjåførene å holde igjen «lappen» hvis de blir stoppet.

— De beslaglegger førerkort av ren rutine og neglisjerer sin egen instruks. Hvordan kan de forvente at andre skal følge lover og regler når de bryter sine egne, spør advokat i Norges Lastebileier-Forbund, Robert Aksnes.

Etter ulykker hører vi ofte at politiet «rutinemessig har beslaglagt førerkortet». Men det er det ingen ting som heter, innrømmer Harald Moholt som er leder for påtaleavdelingen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Lastebileierforbundet krever nå at Politidirektoratet rydder opp, slik at politiet endrer beslagsrutinene sine. (©NTB)