IfølgeTV 2s opplysninger skal grunnlaget for siktelsen mot Eirik Jensen være at han, som politimann med tilgang til politiets etterretningssystemer, har gitt sensitiv informasjon til et narkotikanettverk i Bærum.

Jensen skal ha gitt ut slik informasjon i minst fem år, får TV 2 opplyst fra flere uavhengige kilder med kjennskap til etterforskningen. I bytte mot taushetsbelagte opplysninger skal han over tid ha mottatt minst 2 millioner kroner.

Millionbeløpet kommer i tillegg til varer og tjenester Jensen skal ha mottatt i bytte mot informasjonen.

Ingen kommentar

Spesialenheten for politisaker ønsker ikke å kommentere TV 2s opplysninger om bakgrunnen for siktelsen.

– Vi kommenterer ingenting om bakgrunnen for saken og det nærmere innholdet i etterforskningen. Vi vil ikke kommentere, bekrefte eller avkrefte noe som kommer fram i mediene, sier etterforskningsleder Liv Øyen til NTB.Spesialenheten holder tilbake opplysninger om saken av hensyn til etterforskningen, understreker hun.

– Vi mener det er fare for bevisforspillelse i saken. Det vil lang tid framover ikke komme noe nytt fra Spesialenheten, sier Øyen.

Nekter straffskyld

Heller ikke Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen ønsker å kommentere opplysningene.

– Dette vil jeg ikke kommentere. Det undrer meg hvis disse opplysningene kommer fra Spesialenheten for politisaker, sier Hagen til TV 2. Jensen nekter straffskyld etter siktelsen for grov korrupsjon. Ifølge forsvareren har politilederen begrenset innsikt i hva som ligger til grunn for mistankene mot ham.

– Han savner å kunne imøtegå konkrete beskyldninger, istedenfor å sitte og stirre i veggen døgnet rundt i isolasjon, sier Hagen.

Informant

I narkotikasaken i Bærum som skal ha utløst mistankene mot Jensen, har en 47 år gammel investor innrømmet besittelse av mellom 80 og 90 kilo hasj.

Denne mannen, som nå har sittet flere uker i varetekt, har i en årrekke vært Eirik Jensens informant, skriver VG onsdag. Flere uavhengige kilder bekrefter ifølgeVGat Jensen har hatt et nært spanerforhold til investoren.

Det er blant annet forholdet til denne investoren politiet nå ettergår i detalj, får VG opplyst.

Investoren er et kjent navn for politiet. På 80— og 90-tallet ble han straffedømt en rekke ganger for vinningsforbrytelser og narkotikaovertredelser.

Hevnmotiv

Jensen er på sin side blitt betegnet som en «bauta» i kampen mot organisert kriminalitet i Norge, og både eksperter og tidligere kollegaer har reagert med vantro på siktelsen mot ham.

Ifølge den tidligere polititoppen Finn Abrahamsen er det mulig at Jensen kan ha blitt utsatt for mennesker i det kriminelle miljøet som ønsker å hevne seg på ham.

– Får de en mulighet, kan de slå tilbake på en slik måte. Det har skjedd i Norge før, sier Abrahamsen til NTB.

Også den erfarne politimannen Jon T. Kvitne holder denne muligheten åpen.

– Jeg ser ikke bort ifra sånne sider ved denne saken, at det kan være det kriminelle miljøet som gjerne vil bli kvitt ham, for å si det på en enkel måte, sier Kvikne til TV 2.