Togselskap til sak etter flyktningstrøm til England

Paris (NTB-AFP): Selskapet som driver togtrafikken under Den engelske kanal, krever erstatning etter problemer som følge av at tusenvis av migranter har slått leir på fransk side av tunnelen.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Eurotunnel krever 9,7 millioner euro, drøyt 86 millioner kroner, fra den franske og britiske regjeringen. Eurotunnel opplyser at de søker kompensasjon etter at selskapet har brukt 13 millioner euro på sikkerhetstiltak i første halvår av 2015 for å stoppe migranter fra å komme seg fra Frankrike til England. Summen er like stor som den selskapet brukte på sikkerhetstiltak i hele 2014. — Den britiske regjeringen har allerede forpliktet seg til å betale 4,7 millioner euro for 2015, opplyser selskapet.

Flyktningene forsøker å komme seg til England ved å gjemme seg i lastebiler og godstog. Minst fire mennesker har mistet livet i og rundt tunnelen de siste ukene.

Den siste tiden er togtrafikken gjennom tunnelen blitt innstilt flere ganger. I begynnelsen av denne måneden måtte togene innstilles etter at 150 migranter forsøkte å storme terminalen i Calais. Togtrafikken har også blitt rammet av en streik blant franske ferjearbeidere. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.