Telenor leverer et driftsresultat på 3.862 millioner kroner i årets tre første måneder, 277 millioner mer enn i samme kvartal i fjor. Selskapet har bokført 26.292 millioner kroner i driftsinntekter, mer enn en milliard mer enn i første kvartal 2007.Resultat før skatt var 6,2 milliarder kroner, over 2,1 milliarder mer enn i første kvartal i fjor.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas er fornøyd, men peker på at den sterke norske kronen legger press på den rapporterte inntektsveksten.

Telenor fikk 4 millioner nye mobilkunder i første kvartal og antallet abonnenter økte til 147 millioner, hovedsakelig som følge av høy nettovekst i Pakistan, Bangladesh og Thailand. Baksaas er spesielt fornøyd med resultatene i virksomheten i Sentral— og Øst-Europa.

— Kyivstar i Ukraina har levert et fremragende resultat med sterk vekst i både inntekter og resultat, kombinert med en solid kontantstrøm. Kyivstar bekrefter sin posisjon som markedsleder, og har det varemerket med høyest verdi blant forbrukervarer i Ukraina, sier Baksaas i en pressemelding.

Til tross for utfordringer knyttet til høye priser på basisvarer som ris og drivstoff, gjør også de asiatiske selskapene det godt i årets tre første måneder. (©NTB)