BERGEN: Den 36 år gamle vekteren er tidligere dømt tre ganger for seksuell omgang med jenter under 16 år, opplyser politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til bt.no. Et av tilfellene han er dømt for, var en gruppevoldtekt av en 15 år gammel jente. Voldtekten skjedde i 1990, da vekteren var 20 år gammel, ifølge Nettavisen. Han skal også tidligere være dømt for vold og trusler.

Torsdag ble vekteren framstilt for fire ukers varetektsfengsling etter at han tirsdag ble pågrepet og siktet for å ha voldtatt en 36 år gammel kvinne i kjøpesenteret han jobbet på.

Kjennelsen fra fengslingsmøtet blir først klar fredag, men allerede torsdag kveld gjorde Nesttunsenteret det klart at avtalen med vaktselskapet er oppsagt.

Sa opp avtalen

– Vi har stilt strenge kvalitetskrav til vårt vaktselskap. Våre krav til kontrollrutiner er ikke blitt fulgt. Vi har derfor valgt å avskjedige vaktselskapet med øyeblikkelig virkning, heter det i en pressemelding fra kjøpesenteret, ifølge bt.no.

Senterleder Tone Haugland legger i pressemeldingen til at Nesttunsenteret er dypt rystet over saken. Ingen ansvarlige i det aktuelle vaktselskapet ville torsdag kommentere saken.

Den angivelige voldtekten fant sted på kjøpesenteret tirsdag ettermiddag. En kvinne i midten av 30-årene skal ha oppsøkt vekteren og bedt om hjelp til å få ladet mobiltelefonen sin. Mannen skal da ha tatt henne med på et rom for gjenglemt tøy og utført voldtekten, ifølge VG.

Forklarte seg

Kvinnen anmeldte forholdet tirsdag kveld. Ifølge hennes bistandsadvokat, Line Hvidtsten Ingebrigtsen, er hun i sjokk etter det som skjedde. Kvinnen har vært hos lege flere ganger siden tirsdag.

Advokat Stein Erik Ottesen, som forsvarer den siktede mannen, forteller at hans klient forklarte seg for politiet onsdag. Han understreker at vekteren ikke erkjenner straffskyld, men ønsker ikke å kommentere om mannen innrømmer å ha hatt sex med kvinnen.