Flyselskapet har ifølge avisen brukt et beløp tilsvarende over 170 millioner kroner på å utvikle ny en helt ny teknologi. Denne gjør det mulig å bruke mobiler i passasjerkabinen uten at det påvirker instrumentene i cockpiten, het det på den britiske avisens nettsider torsdag.I dag er all mobilbruk i fly forbudt fra det øyeblikket da motorene starter. Årsaken er at signaler fra mobiltelefonen kan forstyrre flyenes navigasjons— og kommunikasjonssystemer, men mange passasjerer irriterer seg sterkt over at de må stenge av telefonene sine.

— Hastverket folk har med å skru på igjen så snart motorene har stanset, viser tydelig hvor sterk irritasjonen er, framholder Emirates Airline. Men selskapet avskaffer ikke mobilforbudet bare for å glede passasjerene.

Emirates vil ifølge The Times nemlig ha sin del av kaka fra inntektene mobilbruk i lufta vil medføre for operatørselskapene. En telefonsamtale fra selskapets fly kommer til å koste anslagsvis 25 kroner per minutt, mens en tekstmelding kommer på vel sju kroner. (©NTB)