I sin første offentlige kommentar til aksjonene som nå har vart i en uke, sa Sarkozy onsdag at det franske pensjonssystemet er overmodent for reformer. Han lovet reformene i valgkampen foran presidentvalget i april i år, og løftene vil bli holdt, framholdt han.— Alle bør forstå at i en konflikt som dette er det for meg ikke snakk om vinnere eller tapere. Men jeg sier også at folk må innse når det er på tide å avslutte en streik og innlede forhandlinger, sa Sarkozy i en tale til franske borgermestere.

— Regjeringen vil ikke gi etter og ikke gjøre tilbaketog, understreket han. Onsdag skal de fagorganisertes representanter etter planen møte forhandlere fra Frankrikes statsbaner SNCF for å drøfte en løsning på konflikten.

Tirsdag sluttet lærere, folk i postverket og andre statsansatte seg til jernbanearbeidernes proteststreiker mot regjeringens pensjonsreformer. Regjeringen vil blant annet ha slutt på at mange offentlig ansatte kan gå av med pensjon etter kortere opptjeningstid enn andre. (©NTB)