Bombetrussel mot SAS-fly fra Oslo til Brussel

Trafikken går som normalt igjen etter at det kom en bombetrussel mot fly på vei til Brussel torsdag kveld. Et fly fra Oslo var på vei til flyplassen da trusselen ble fremsatt.

Publisert:

Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Brussel (NTB): SAS' kommunikasjonssjef Karin Nyman sier at trusselen var rettet mot fly på vei til Brussel, og at selskapet på det tidspunktet hadde to fly på vei mot den belgiske hovedstaden: ett fra Oslo og ett fra Stockholm.

– Alle passasjerene er i sikkerhet. Flygerne informerte dem om trusselen etter landing, sier hun til det svenske nyhetsbyrået TT.

Et fly fra et marokkansk flyselskap ble omdirigert til Toulouse i Frankrike på grunn av trusselen.

Kriseplan

Truslene, som ifølge nettavisen Het Laatste Nieuws kom på Twitter, ble først oppfattet som så alvorlige at flyplassens kriseplan ble iverksatt. Både brannvesen og medisinsk personell sto i beredskap da flyene landet ved 19.30-tiden.

Etterforskningen viser imidlertid at trusselen ikke var reell, opplyser belgisk påtalemyndighet til kringkasteren RTBF.

– Det er ingen grunn til panikk, sier Belgias innenriksminister Jan Jambon, ifølge La Libre.

Fikk beskjed av kapteinen

Ifølge den belgiske journalisten Bart Raes, som var om bord i flyet fra Oslo, fikk flygeren beskjed om trusselen 20 minutter før landing. Han opplyste passasjerene om situasjonen da flyet hadde landet, skriver Raes på Twitter.

22. mars sprengte to selvmordsbombere seg selv i avgangshallen på den samme flyplassen. Om lag en time senere sprengte en tredje selvmordsbomber seg ved metrostasjonen Maelbeek i den belgiske hovedstaden.

32 mennesker ble drept i angrepene. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.