Spesialenheten etterforsker pågripelse av 86-åring

Skien (NTB): Spesialenheten for politisaker skal vurdere politiets maktbruk da en tunghørt 86-åring ble sprayet med pepperspray og pågrepet i sitt eget hjem i Skien i mars.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Vi har besluttet å iverksette etterforskning av tjenestemennene som var involvert i pågripelsen av 86-åringen, sier etterforskningsleder Marit Storeng til VG.

Det var avisen Varden som først omtalte pågripelsen av Olav Vale hjemme på hans eget kjøkken 17. mars. Pågripelsen skjedde i forbindelse med en biljakt som endte på tunet utenfor mannens bolig.

Både Olav Vale selv og sønnen har fortalt til Varden at de opplevde politiets aksjon som svært brutal. De forteller at 86-åringen ble sprayet med pepperspray og lagt i håndjern.

En kvinne som var passasjer i bilen som var på flukt fra politiet, forsvant inn på kjøkkenet der Vale var i ferd med å lage frokost. Mens sønnen sto utenfor og tok imot politiet, sto tunghørte Vale og skar brød. 86-åringen forsøkte å holde øye med kvinnen da politiet kom inn døra.

Vales advokat Tollef Skobba forteller at polititjenestemennene flere ganger ropte til 86-åringen at han skulle legge fra seg kniven. De oppfattet imidlertid at 86-åringen brølte tilbake, mens han viftet med kniven. Deretter besluttet de å pågripe den eldre mannen, og sprayet ham minst to ganger i øynene. En av tjenestemennene har ifølge VG forklart at 86-åringen ble sparket i brystet, mens en annen forklarte at han ble «dyttet med beinet». (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.