Norwegian trues med massesøksmål i Sverige

Oslo (NTB): I august må Norwegian møte i retten i Sverige i den første av ti saker hvor reisende krever erstatning fra flyselskapet etter forsinkelser og kanselleringer med de nye Dreamliner-flyene.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Dersom flyselskapet blir dømt til å betale hver av dem 600 euro i kompensasjon, står over 1.000 andre saker i kø for å bli ført for retten i Sverige, skriver Aftenposten.

Den første erstatningssaken skal gå for Attunda Tingsrätt i Stockholm 29. august. Senere kan også tilsvarende saker bli ført for retten i Norge, skriver avisen.

— Det blir et ras av saker som vi kommer til å kjøre mot Norwegian på løpende bånd. Og problemene bare vokser. Norwegian har fremdeles trøbbel med langdistanseflyene, derfor øker antallet berørte reisende nesten hver eneste uke, sier den svenske advokaten Stephan Eriksson til avisen.

Norwegian har på sin side avvist stort sett alle krav om kompensasjon med at forsinkelsene har skjedd «under ekstraordinære omstendigheter» og utenfor selskapets kontroll.

Selskapet understreker samtidig at ikke alle krav er avvist, og at reisende har fått utbetalt erstatning i de tilfellene hvor de har vurdert at problemene har vært knyttet til forhold som Norwegian er ansvarlig for. (©NTB)

Publisert: