Politiet etterforsker nye overgrep i Tysfjord

Tysfjord (NTB): Politiet har startet etterforskning i flere alvorlige overgrepssaker i Tysfjord kommune i Nordland. Noen av forholdene er gamle, mens andre er helt nye saker.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Det er saker hvor vi har rimelig grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart, sier politimester Tone Vangen i Nordland politidistrikt til VG.

11 lulesamer, både kvinner og menn, har stått fram i avisen og fortalt at de har vært utsatt for overgrep i barne- og ungdomsårene i Tysfjord i løpet av de siste tre tiårene. Kommunen opprettet kriseteam i forkant av oppslaget.

I ettertid har politiet fått flere henvendelser. Vangen kan ikke tallfeste antallet anmeldelser fordi omfanget fortsatt er uoversiktlig. Politimesteren innrømmer at politiet ikke har hatt tilstrekkelig tillit blant innbyggerne, både grunnet manglende tilstedeværelse og mangel på samisk kulturforståelse.

— Vi har en jobb å gjøre, og det er viktig å få fram at vi tar dette på største alvor. Vi ønsker virkelig å komme til bunns i disse sakene, og vi ønsker at folk skal kunne komme til oss. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.