Overvåkingsbilder frigitt av belgisk politi viser mannen som mistenkes for terrorisme i Belgia. Overvåkingsbilder frigitt av belgisk politi viser mannen som mistenkes for terrorisme i Belgia. Foto: Reuters

Belgiske medier: «Hattemannen» trolig pågrepet

Mannen som er pågrepet i Belgia, er trolig «hattemannen"som ble sett sammen med selvmordsbomberne på flyplassen i Brussel, melder den belgiske kringkasteren VRT.

Mohamed Abrini har vært etterlyst for tilknytning til terroraksjonen i Paris i november i fjor. VRT melder fredag at han er pågrepet og hevder samtidig at 31-åringen sannsynligvis er mannen med hatt som ble filmet av overvåkingskameraer på flyplassen Zaventem sammen med to antatte selvmordsbombere kort tid før de sprengte seg selv.

En politikilde bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at Abrini er blitt pågrepet, men det framkommer ikke hvor eller når pågripelsen skjedde.

Paris-mistenkt

Den føderale belgiske påtalemyndigheten sier flere personer er pågrepet i tilknytning til Brussel-angrepene, men oppgir ingen ytterligere detaljer.

Abrini ble også filmet på en bensinstasjon nær Paris sammen med Salah Abdeslam to dager før terrorangrepene i Paris i november i fjor. Bilen de to kjørte, ble senere benyttet i angrepene.

Abdeslam ble pågrepet i Brussel for tre uker siden, fire dager før den belgiske hovedstaden ble rammet av tre selvmordsbomber som kostet over 30 menneskeliv.

Arrestordre

Abrini er siden blitt regnet som den eneste kjente mistenkte fra Paris-angrepene som fortsatt var på frifot.

Belgiske myndigheter utstedte 24. november en internasjonal arrestordre på Abrini og betegnet ham som «farlig og trolig bevæpnet».

130 mennesker ble drept i angrepene i Paris i november i fjor.