MDG på vippen i ny partimåling

Oslo (NTB) Miljøpartiet De Grønne (MDG) går fram ett prosentpoeng til 3,2 prosent i en ny meningsmåling. Senterpartiet får en oppslutning på hele 6,8 prosent.

Publisert Publisert
  • NTB

I målingen gjort av Norfakta for Nationen og Klassekampen får MDG 3,2 prosent, fram ett prosentpoeng. Det betyr at partiet fortsatt ville hatt én representant på tinget dersom målingen var valgresultatet — men representanten ville sittet med mye makt i ett splittet Storting.

De rødgrønne har 84 mandater, og de borgerlige - inkludert Venstre og KrF - har like mange. Regjeringsmakten ville ha vært i MDGs leder Rasmus Hanssons hender.

— Det er nøyaktig den situasjonen vi sikter oss inn mot, og som vi ber velgerne gi oss. Selvsagt fortrinnsvis med dobbelt så mange prosent av stemmene, men i en sånn posisjon så vil vi sikre at Norge får tidenes grønneste regjeringserklæring og regjering, sier Hansson til Nationen. Han sier at dersom de kommer i en vippeposisjon etter 2017, vil de stille krav om en miljø- og klimapolitikk som er langt mer offensiv og forpliktende enn det vi har sett i Norge til nå.

— Og hvis vi ikke får gjennomslag for det så går vi ikke med på noe samarbeid, sier Hansson.

Når det gjelder de øvrige partiene får Høyre 23 prosent (+2,5), Frp 14,9 (-2,5), KrF 5,1 (+0,1) og Venstre 5,4 (+0,5). Ap er fortsatt landets største parti med 35,0 prosent (-1). Senterpartiet får en oppslutning på 6,8 (+0,7), SV får 5 (+1,3) og Rødt 1 (-1,5). (©NTB)

Publisert