— Vi vet nå at det er snakk om en koliform bakterie som ikke er helseskadelig, altså ikke E. coli eller lignende. Nøyaktig hvilken bakterie det er får vi nok aldri vite, ettersom kakene ble destruert, forteller Sara Paulsson ved IKEA Sverige til nyhetsbyrået TT.

Det ble først meldt at 1,87 tonn sjokolade var blitt beslaglagt og destruert i Kina etter funn av tarmbakterier. IKEA opplyste senere til nyhetsbyrået TT at det ikke dreier seg om 1,87 tonn sjokolade, men i stedet 1.800 kaker.

— Vi fortsetter å holde kontakten med kinesiske myndigheter, og vi undersøker om dette er noe som kan ha skjedd på veien eller om feilen ligger hos leverandøren, forklarer Paulsson. IKEA var mandag i kontakt med ledelsen for göteborgfirmaet Almondy, som produserer kakene.

Almondy opplyser at de tester alle sine produkter for skadelige bakterier, blant annet E. coli. Disse testene har ikke vist noen helsefare knyttet til produktene, og selskapet garanterer for kvaliteten på kakene de leverer. Almondy tar nå kontakt med kinesiske myndigheter for å finne ut mer om beslaget som ble gjort i november.

Kakene fra Almondy selges også hos IKEA i Norge, både i restauranten og i butikken. Møbelgiganten opplyser at de foreløpig ikke har konkrete planer om å stanse salget av de aktuelle kakene. (©NTB)