– Vi har avtalt et møte mandag der Siv Jensen vil gå gjennom de tiltakene Frp har varslet at de vil legge fram, heter det i en felles uttalelse fra Solberg og Jensen til NTB.

Statsministerens kontor har ikke opplyst om verken tid, sted eller hvem som skal delta på møtet.

Jensen har truet med å forlate regjeringen etter at norske myndigheter mot Frps vilje bidro til å hente hjem en IS-siktet kvinne og hennes syke sønn fra Syria.

– Når en partileder er uenig med statsministeren og regjeringens beslutning, er det ikke unaturlig at man ber om et møte og en prat om det, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad til NTB.

– Regner du med å bli involvert selv i dette?

– Jeg tar disse samtalene internt med de andre.

Venstre-leder Trine Skei Grande har følgende budskap:

– Når Siv Jensen er misfornøyd med at regjeringen gjennomfører et regjeringsvedtak, og hun retter sine krav direkte til statsministeren, er det naturlig at de tar en prat om det, sier hun i en kommentar på SMS til NTB.

«Krevende»

Saken har utløst voldsomme reaksjoner internt, og Frp-ledelsen jobber nå med en liste med krav til de tre øvrige partiene. Også normalt mer moderate Frp-stemmer har reagert, og alt tyder på at kritikken fra egne rekker kom overraskende på partiledelsen.

Frp-kilder beskriver dagens situasjon som den mest alvorlige i regjeringsprosjektets historie. Men det var en ordknapp Siv Jensen som møtte mediene fredag morgen. Hun beskrev situasjonen som krevende.

– Frps ledelse jobber nå med å gi våre svar på dette. Jeg har ikke noe mer å si akkurat nå, og jeg kommer tilbake til dere når jeg har noe mer å si, sa hun.

– Vi har hele veien fra vår side vært opptatt av å legge til rette for å hjelpe barn hjem til Norge. Men vi har også vært helt overtydelige på at det å hjelpe IS-krigere tilbake ved hjelp av norske myndigheter, er uaktuelt for oss, sier Jensen.

Granavolden

Grande slo dagen før fast at partiet står på regjeringsplattformen og ikke ser noen grunn til å endre den. Torsdag kveld uttalte Solberg følgende til NRK:

– Det er ikke noe grunnlag for at vi skal gjøre store endringer i Granavolden-plattformen.

Ropstad har følgende svar på direkte spørsmål om hvordan han tolker uttalelsen:

– Vi er veldig godt fornøyd med Granavolden, og KrF jobber med å oppfylle mest mulig av det vi ble enige om.

Hvilke krav Frp kommer til å stille for å forbli i regjering med Høyre, Venstre og KrF, er fortsatt ikke kjent. Listen var fredag ettermiddag fortsatt ikke klar, og utspillet ligger dermed hos Frp, får NTB opplyst.

Torsdag trakk Jensen selv fram terrorsikring, trygghet for innbyggerne, streng og rettferdig innvandringspolitikk, reduserte skatter og avgifter og videre utbygging av infrastruktur som sentrale Frp-saker.

Holder krisemøter

Frps fylkesleder i Oslo Tone Ims Larsen har krevd stans i bosetting av flyktninger i Oslo og strengere regler for familiegjenforening for å forbli i regjering, ifølge NRK.

Agder Frp har innkalt både styremedlemmer og lokallagsledere til et ekstraordinært møte for å diskutere regjeringsdeltakelsen. Også i Oslo blir det krisemøte.

Fylkeslaget i Møre og Romsdal er ferdig med å behandle saken internt, ifølge leder Frank Sve.

Innlandet Frp hadde ordinært styremøte torsdag kveld og avventer partiledelsens arbeid med saken, opplyser fylkesleder Johan Aas.

I Trøndelag opplyser fylkesleder Tommy Skatland at de vil innkalle til styremøte dersom det er behov for det.

Det var fredag ingen konkrete planer om noe ekstraordinært landsstyremøte i Frp.