Pengeoverføringer og andre økonomiske forhold, slik som eiendommen som Toro-Blacutt og hans norske kjæreste kjøpte i Bolivia, kan bli et tema når Kripos-etterforsker Lars Rønning i dag skal vitne i domstolen i Cochabamba i Bolivia.

Kjøpte hus

Der er Toro-Blacutt og de to norske kvinnene Madeleine Rodriguez (23) og Stina Brendemo Hagen (19) blant de tiltalte i saken om forsøket på smugling av 22,5 kilo kokain i mai 2008. 24-åringen og hans kjæreste skal ha vært i Bolivia da smuglingsforsøket ble avslørt av politiet på flyplassen i Cochabamba.

De norske jentene som ble tatt med kokainen i bagasjen sin, hadde vært på ferie i en annen boliviansk by, Santa Cruz, før de tok bussen til Cochabamba for å fly hjem herfra.

Det var i Santa Cruz at Toro-Blacutt og kjæresten i 2007 kjøpte et hus i et boligområde som heter Paradisso, et lukket boligsameie.

Huset kostet 50.000 dollar, fortalte Toro-Blacutt da han forklarte seg i retten i forrige uke.

Toro-Blacutts onkel, som også er tiltalt i saken, eier også et hus i Paradisso.

Saumfarer parets økonomi

Både Toro-Blacutt og hans 22 år gamle kjæreste er siktet i den norske delen av narkotiksaken, og norsk politi har saumfart parets økonomi.

Det er disse undersøkelsene som, etter det Aftenposten.no erfarer, har vist at over 500.000 kroner er satt inn på Toro-Blacutts konto i løpet av fire år, uten at man vet hvor pengene kommer fra.

Pengene skal ikke være lønn fra noen av hans arbeidsgivere og heller ikke utbetaling av lån. Politiet mistenker derfor at hele eller store deler av summen stammer fra narkotikasmugling og -omsetning. Pengeoverføringene blir trolig en sentral del av saken når den eventuelt kommer opp for retten her hjemme.

Toro-Blacutt er også siktet i saken der to unge, norske kvinner i januar ble dømt for å ha smuglet 6,2 kilo flytende kokain fra Brasil.

En av jentene hadde med seg en lapp fra kontakten deres i Brasil. På innsiden av den brettede lappen fant politiet fingeravtrykkene til Toro-Blacutt.

Nektet avhør

Augusto Toro-Blacutt har ikke villet forklare seg for norsk eller boliviansk politi. Han har heller ikke i retten i Bolivia fått anledning til å redegjøre for hvor disse pengene stammer fra.

24-åringens norske forsvarer, Per Sjong Larsen, var mandag ikke tilgjengelig for kommentar.