En av de fem tiltalte sa seg delvis skyldig, mens de fire andre nektet straffskyld da saken startet i Oslo tingrett onsdag. De fem er siktet for grovt bedrageri i det som omtales som en av norgeshistoriens største svindelsaker. De skal ha tappet kontoen til Randi Nilsen, en av Norges rikeste kvinner, i fjor sommer. Ved å få laget en falsk fullmakt klarte de å få overført 89 millioner kroner fra kontoen, ifølge tiltalen. Om lag 60 millioner kroner skal ha blitt sendt videre til banker i Dubai. Disse pengene er fortsatt på avveie.

Tre av de fem, tre menn på 34, 35 og 49 år, er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen, eller straffelovens paragraf 60a. Det vil si at påtalemyndigheten mener de var del av et organisert, kriminelt nettverk. 49-åringen sa seg delvis skyldig i tiltalen.

Det er disse tre som skal ha planlagt det storstilte bedrageriet, mener påtalemyndigheten. To andre, den 33 år gamle Nordea-ansatte og en 50 år gammel kvinne som på skal ha utgitt seg for å være Randi Nilsen ved to møter i banken, antas å ha spilt en mindre rolle saken.

Fem ganger i perioden 20. juli til 2. august i fjor ble det overført store summer fra Nilsens konto til to selskaper i Dubai. Summene varierte fra 11 til 27 millioner kroner. I overførselen ble det opplyst at transaksjonen gjaldt eiendomshandel. Pengene ble tatt ut i en serie kontantuttak kort tid etterpå. (©NTB)