Denne måneden bestemte Oslo tingrett at rettsaken må utsettes, av det som overfor Aftenbladet oppgis å være private grunner. Opprinnelig skulle Bodhild Baasland-saken funnet sted den første uken i desember.

Nå er saken, som er berammet til å vare i fem dager, flyttet til 26. mars neste år, skriver Stavanger Aftenblad.

Bekrefter utsettelse

Hverken politiadvokat Knut Horn, som skal aktorere saken, eller Baaslands forsvarer Harald Stabell ønsker å kommentere saken overfor Aftenbladet, men begge bekrefter at den er utsatt.

— Dette omhandler private forhold, og jeg ønsker ikke å kommentere dette utover at jeg regner med at rettsaken vil kunne gå som planlagt i mars, sier Stabell til Aftenbladet.

Ektefellen til Stavangers tidligere biskop Ernst Baasland har vært under etterforskning av politiet siden 2009. Bakgrunnen er at det kom inn flere anmeldelser mot Bodhild Baasland etter at det ble klart at sønnen Bjarte hadde spilt bort 60 millioner kroner på nettgambling i utlandet. En stor del av denne summen var samlet inn fra mennesker i foreldrenes nettverk, som ikke ante hva de hadde lånt ut penger til.

Flere av dem valgte å anmelde Bodhild Baasland for bedrageri da saken ble offentlig kjent. Moren hadde hjulpet sin eldste sønn med å skaffe til veie en stor del av midlene fra slekt og venner, angivelig fordi hun var bekymret for Bjarte.

- Lurt av min sønn

Samtlige av lånene moren tok opp, ble videreformidlet til sønnen. Bodhild Baasland trodde sønnen drev forretningsvirksomhet, og trengte pengene til videre drift av selskapene sine. I stedet satt bodde han på hoteller i Praha og Berlin og gamblet bort pengene på nettspill.

Bodhild Baasland har hele tiden nektet straffskyld, fordi hun ble lurt opp i stry av sin egen sønn.

Saken har kosten Baasland familien dyrt. I tillegg til at hun nå er tiltalt for grovt bedrageri, ble både Bodhild og Ernst Baasland slått konkurs som følge av sønnens nettgambling. Ernst Baasland ble også tvunget til å trekke seg fra stillingen som biskop i Stavanger på grunn av saken.

Bjarte Baasland ble i fjor dømt til tre år og tre måneders fengsel i Gulating lagmannsrett, for grovt bedrageri av 26,6 millioner kroner.