Polsk domstol utsetter kjennelse mot Polanski

Krakow (NTB-Ritzau-AFP): Filmregissøren Roman Polanski (81) var selv til stede da en domstol i Krakow skulle behandle USAs krav om å få ham utlevert onsdag. Men møtet ble kort og saken utsatt.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Polanski ankom rettsbygningen i dress og slips, men ga ingen kommentar til pressen. Rettsmøtet i Krakow gikk for lukkede dører etter begjæring fra forsvarerne.

Det er en 37 år gammel overgrepssak som har ført til at amerikanske myndigheter i årevis har forsøkt å få utlevert Polanski.

Den kjente polsk-franske filmregissøren har ikke vært i USA siden han forlot landet i 1978 etter å ha blitt anklaget for å ha voldtatt ei 13 år gammel jente hjemme hos skuespilleren Jack Nicholson i Los Angeles.

Dommeren Dariusz Mazur i Krakow opplyser at retten ikke kan vurdere USAs utleveringsbegjæring før den har studert flere dokumenter som er levert inn av Polanskis advokater. De er på engelsk og tysk, og stammer fra en fem år gammel tilsvarende utleveringssak i Sveits.

Hvis domstolen avviser begjæringen, er avgjørelsen endelig. Hvis den kommer fram til at Polanski kan utleveres, vil den endelige avgjørelsen bli tatt av Polens justisminister. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.