Israels ambassadør advarer Ap

Oslo (NTB-Mats Rønning): Å anerkjenne Palestina som egen stat nå vil være et feilgrep som bidrar til å forlenge konflikten, sier Israels ambassadør Raphael Schutz.

Publisert
  • NTB

— Jeg er en sterk tilhenger av en palestinsk stat som kan leve fredelig side om side med Israel. Samtidig er jeg dypt overbevist om at en anerkjennelse av Palestina som en egen stat nå, er et feilgrep. Dette er også det israelske perspektivet, skriver Schutz i en kommentar til NTB.

Han var selv til stede under landsmøtetalen til Ap-leder Jonas Gahr Støre torsdag. I Arbeiderpartiet er det sterke krefter som jobber for at Norge skal anerkjenne en palestinsk stat nå.

Ambassadøren mener en anerkjennelse ikke vil bemektige eller støtte opp om de moderate kreftene på palestinsk side, slik flere på Ap-landsmøtet torsdag kveld argumenterte for.

— Det er et feilgrep fordi en anerkjennelse verken vil bidra til fred eller reell palestinsk uavhengighet. Tvert imot vil det bare gjøre det vanskeligere å nå dette målet. Det skaper et falskt inntrykk hos palestinerne om at de kan nå sine mål uten å forhandle med Israel, sier Schutz.

— Å legge all skyld og alt press på den ene parten samtidig som man fullstendig unntar den andre for ethvert ansvar, vil aldri bidra til å løse konflikten, men tvert imot bidra til å forlenge den, tilføyer han. (©NTB)

Publisert