Onsdag ble en rekke personer mistenkt for å ha tilknytning til IS, arrestert i politiaksjoner flere steder i Tyrkia.

Cemalettin Hasimi, som er statsministerens pressesjef, sier 540 mistenkte fremmedkrigere ble utvist fra landet i hele 2014. Myndighetene har laget en liste med 16.000 navn på «utenlandske terroristkrigere som forbys innreise til Tyrkia», opplyste Hasimi til pressen i Paris onsdag. På listen er mistenkte fra hele 108 land, hevder han.

Minst ti personer som skal være medlemmer av ekstremistgruppen IS, ble onsdag pågrepet i hovedstaden Ankara, i storbyen Istanbul og i provinsen Hatay, nær grensen til Syria, ifølge tyrkisk politi.

Tyrkia har vært rammet av flere angrep den siste tiden, både ved storbyen Istanbul og ved grensen til Syria. Angrepene ses som svar på den tyrkiske bombingen av den kurdiske separatistgruppen PKK. Offensiven er også rettet mot IS, men de tyrkiske bombardementene har i aller størst grad vært retten mot væpnede kurdere.

Tyrkia opplyser at de har pågrepet mer en 1.300 mistenkte terrorister den siste måneden. De aller fleste har vært fra det kurdiske arbeiderpartiet PKK. (©NTB)