Klokken var 9.10 da småflyet, som var av typen Diamond 42, styrtet i et skogområde sørvest for Larvik sentrum.

– Denne tragiske ulykken har selvfølgelig preget oss, sier pilotskolesjef Frode Granlund til NRK.

Skoleflyet var tilknyttet Pilot Flight Academy og tok av fra Torp flyplass i Sandefjord, der en av flyskolens baser holder til. 40 minutter senere havarerte flyet.

Et vitne observerte flyet i spinn i full fart på vei ned mot skogen i Tvedalen i Larvik, og vedkommende ringte deretter politiet.

Terrenget var ulendt, og derfor tok det noe tid før nødetatene fant fram til ulykkesstedet. Da ble det raskt klart at det var lite håp om å finne overlevende. Noen timer senere bekreftet politiet at alle tre om bord mistet livet.

Skolen samles onsdag

De pårørende blir ivaretatt av kriseteam fra deres respektive kommuner, ifølge politiet.

– Vi tenker selvfølgelig aller mest på dem som har mistet sine familiemedlemmer. Vi har gjort hva vi kan for å være sammen med våre ansatte og studenter, sier Granlund.

Flyskolen Pilot Flight Academy er en av Europas største flyskoler. Skolen har 120 ansatte og 350 elever.

Onsdag skal skolemiljøet samles i grupper, og de skal få bistand fra kriseteam til å bearbeide situasjonen.

– Alle kjenner hverandre her. Studentene våre bor stort sett alle sammen på skolen. Jeg er veldig glad for at vi får hjelp av kommunen til å håndtere dette, sier Granlund til Sandefjords Blad.

Gode flyforhold

Havarikommisjonen og politiet gjennomførte tirsdag undersøkelser på ulykkesstedet. Tirsdag kveld ble arbeidet avsluttet for dagen, og onsdag skal arbeidet gjenopptas.

– Vi samler spor på ulykkesstedet, både i terreng og på flyvraket. Deretter vil vi snakke med folk som har vært i befatning med flyet og operasjonen som foregikk, sier direktør Kåre Halvorsen for luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen til NRK.

Skoleflyet var på treningstur og fløy blant annet over Larvik sentrum kort tid før ulykken.

Etter å ha gjennomført flere 360-graders svinger i en høyde på rundt 1,2 kilometer over bakken, havarerte flyet, ifølge Havarikommisjonen, som opplyser at det var gode flyforhold i området.

Årsaken til at flyet styrtet, er foreløpig ukjent.