Medlemsfall i KrF etter at Sylvi Listhaug ble eldre- og folkehelseminister. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Medlemsfall i KrF etter at Sylvi Listhaug ble eldre- og folkehelseminister. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Medlemsfall i KrF etter at Listhaug ble statsråd

Siden Sylvi Listhaug (Frp) gjorde comeback som statsråd i Solberg-regjeringen, har 46 medlemmer meldt seg ut av KrF.

Av dem som har meldt seg ut av KrF siden Listhaug ble eldre- og folkehelseminister 3. mai, har 26 oppgitt «politiske årsaker» som bakgrunn for utmeldelsen, mens 20 personer ikke har oppgitt årsak, skriver Vårt Land.

Til nå i år har 1.917 personer meldt seg ut av partiet. 1.082 har oppgitt politiske årsaker som bakgrunn for utmeldelsen. 224 er utmeldelser er grunnet død, alder eller sykdom.

Medlemstallet totalt er ned fra 23.802 siden nyttår til 23.250 i dag.

Inge Takle Mæstad, tidligere leder i Stavanger KrF og bystyremedlem, tror at selve retningsvalget og regjeringssamarbeidet med Frp er den største grunnen til medlemsfallet til nå i år.

– Etter at retningsvalget var tatt, vi gikk inn i regjering og nominasjonsprosessen her lokalt var ferdig, tror jeg nok mesteparten av dem som ikke ville være med videre på grunn av samarbeid med Frp, nå er utmeldt, sier han.