Nicolai Tangen ble i mars presentert som ny sjef for Statens pensjonsfond utland, kjent som oljefondet. Nicolai Tangen ble i mars presentert som ny sjef for Statens pensjonsfond utland, kjent som oljefondet. Foto: Nina E. Rangøy / NTB scanpix

Ukjent når Tangens ansettelsesavtale offentliggjøres

Hovedstyret i Norges Bank skal onsdag behandle ansettelsesavtalen for Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet. Det er ikke klart når den blir offentlig.

Slik det ser ut nå, er det lite sannsynlig at offentliggjøringen skjer onsdag, opplyser kommunikasjonssjef Andreas Andersen i Norges Bank til NTB.

– Avtalen skal behandles i hovedstyremøtet 27. mai. Men tidspunkt for offentliggjøring er ikke fastsatt ennå, skriver han i en SMS.

Finansmannen Nicolai Tangen, som leder hedgefondet AKO Capital, ble presentert som ny daglig leder for Norges Bank Investment Management (NBIM).

Norges Banks representantskap konkluderte tidligere denne måneden med at det er uheldig at ikke alle interessekonflikter var avklart før ansettelsen.

Representantskapet mente også at Norges Bank brøt retningslinjene i ansettelsesprosessen. Det slo fast at Tangen burde ha vært oppført på den offentlige søkerlisten tidligere, noe hovedstyret også erkjente.

I et brev fra representantskapet 11. mai til hovedstyret heter det at saken vil drøftes nærmere når det foreligger en ansettelsesavtale og ytterligere dokumentasjon i saken.