Så langt i år er det solgt sjømat ut av landet for 28,3 milliarder kroner, en nedgang på 4,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser Norges sjømatråd.

— Til tross for økonomisk uro i markedene er etterspørselen etter norske sjømatprodukter god, også i land som karakteriseres som kriserammet. Første halvår var eksporten sterkt preget av en langt lavere laksepris enn året før, sier Sjømatrådets direktør for markedsinformasjon, Egil Ove Sundheim.

Det ble eksportert laks for 2,3 milliarder kroner i juli, en økning på 2,6 prosent målt mot juli i fjor. Det siste halvåret har det vært en nedgang i eksportverdien på 5 prosent fra samme periode i fjor.

Eksporten av sild økte med 73 prosent i juli til en samlet verdi av 219 millioner kroner. Også for makrell er det økning.

Eksporten av fersk torsk, inkludert filet, falt med 23 millioner kroner i juli til en total eksportverdi på 34 millioner kroner. For fryst torsk falt eksportverdien med 26 millioner kroner til totalt 89 millioner kroner. (©NTB)