To bakmenn pågrepet etter norsk kundes kjøp av overgrep

Oslo (NTB): Med bistand fra norske Kripos har filippinsk politi pågrepet to voksne personer som skal ha stått bak direkteoverførte overgrep mot barn til norske kunder.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Samtidig med at de to siktede ble pågrepet lørdag, ble det også funnet seks barn i alderen 9 til 17 år som ble tatt hånd om av myndighetene på Filippinene, opplyser Kripos.

Saken har sammenheng med norsk politis opprulling etter at en 65 år gammel mann fra Hordaland er siktet for å ha bestilt overgrep som ble overført direkte til ham. Mannen er varetektsfengslet i Norge.

— Liveoverføring av overgrep er noe vi har sett på med stor bekymring. Slik det ser ut nå, har man gjennom denne aksjonen reddet flere barn fra pågående overgrep, sier Kripos-sjef Ketil Haukaas.

Direktesendte overgrep over internett sendes til en betalende kunde, som ser på, og som også kan gi direkte instrukser om hva barnet skal gjøre.

Mannen som er varetektsfengslet i denne saken, er også siktet for grov menneskehandel. Han skal ha laget videoer av de overførte overgrepene og delt dem med norske barn. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.