USA ber Kina legge press på Nord-Korea

Pyeongtaek (NTB-AFP): Amerikanske myndigheter ber Kina hjelpe det internasjonale samfunnet med å innføre nye sanksjoner mot Nord-Korea, kort tid etter det lukkede landets femte atomprøvesprenging.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

To langtrekkende amerikanske bombefly fløy tirsdag over Sør-Korea, som en markering mot at Nord-Korea 9. september gjennomførte det som omtales som en vellykket atomprøvesprengning.

De to flyene tok av fra den amerikanske flybasen på stillehavsøya Guam. De ble eskortert av både amerikanske og sørkoreanske jagerfly, og fløy over flybasen Osan i Sør-Korea, 120 kilometer fra grensen mot nord.

— Nord-Koreas atomprøvesprengninger er en farlig eskalering og en uakseptabel trussel, sa general Vincent Brooks, som leder de amerikanske styrkene i Sør-Korea. Brooks la til at USA har et «urokkelig engasjement» for å beskytte sine allierte i regionen.

B-1B-flyene som ble brukt tirsdag, er blant de største bombeflyene i det amerikanske flyvåpenet, og kan bære både atombomber og konvensjonelle våpen.

Fra basen sin på Guam skal flyene kunne nå Nord-Koreas hovedstad Pyongyang på to timer, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, ifølge NRK. (©NTB)

Publisert: