Foto: Scanpix

- Drømmen over alle drømmer går i oppfyllelse

Som 12-åring imponerte hun i «Kvitt eller dobbelt» som ung royal ekspert. Nå gleder Ingeborg Misje seg til å stå foran en storskjerm i London og gråte når Kate og William sier «I do».

OSLO: Ingeborg Misje (17) fra Tvedestrand vant 48.000 kroner i Kvitt eller dobbelt for tre og et halvt år siden med tema: Europeiske kongehus. Nå skal drømmen over alle drømmer oppfylles. Hun drar til London for å overvære bryllupet til Kate og William den 29. april.

— Jeg håper å komme så nærme som mulig. Jeg gleder meg til stemningen, det å stå sammen med alle folkene. Kanskje får jeg se dem i et glimt når de kjører fra kirken til Buckingham Palace, sier Misje til Aftenposten.

- Hvorfor er det engelske kongehuset så spesielt?

— Jeg har alltid vært glad i det engelske kongehuset. Det er jo det som har lengst historie og som har betydd mest og har hatt mest makt. Alle vet hvem disse menneskene er, de er kjendiser for alle aldre. Dronning Elizabeth har regjert så lenge, det er så mange spennende og rare mennesker i historien til det britiske kongehuset, sier 17-åringen.

” Det er som en romantisk film ganger tusen.

Ingeborg Misje, royal ekspert

Beste ønsker

Ingeborg forteller at hun ønsker William alt det beste.

— Tenk på alt han har gjennomgått med en mor som døde da han var ung. Jeg håper ekstra mye at det skal gå bra for ham, sier hun.

Overraskelsen kom fra foreldrene. To døgn i London rundt den store begivenheten, far Bent Inge skal være med. Den unge kongeeksperten har allerede planlagt antrekket på den store dagen.

— Jeg skal ha på meg mørkeblå kjole. Inspirert av den Kate hadde på seg på forlovelsesbildene. Og så skal jeg krølle håret og ordne meg litt som henne, ler hun.

- Hva synes du om Kate?

— Det virker som hun er veldig glad i ham, de er glade i hverandre. Hun har jo vært sammen med ham en stund nå, så hun vet hva hun går til og hva det koster. Diana var jo bare 20 år, det er annerledes med Kate. Mens Diana ble et stjerneidol, blir Kate mer en rollemodell, sier hun.

Tror på enkel kjole

— Og hvordan tror du kjolen er?

— Jeg tror Kate vil være veldig vakker. Hun er høy, jeg tror hun vil gå for noe enkelt. Diana hadde en skikkelig gigakjole, ordentlig marengs og 80-tall. Prinsesse Anne, datter av dronning Elizabeth hadde en enkel, høyhalset 70-tallskjole. Dronning Elizabeth giftet seg rett etter krigen i 1947. Hun måtte bruke rasjoneringskort. Den var nokså voldsom den også, med blå perler.

Mens Diana ble et stjerneidol, blir Kate mer en rollemodell.

Hun og faren skal bo på et hotell i nærheten av Notting Hill. Det blir spennede å se hvor nær begivenheten de klarer å komme, en storskjerm blir trolig løsningen.

— Hvilken del av bryllupet gleder du deg mest til?

— Det beste blir når de i kirken sier “I do” og når de gir hverandre løfter. Da skal jeg stå foran en storskjerm og grine sammen med engelske femtiåringer. Overalt i verden sitter det folk og ser det samme. Det blir noe vi har felles. Det er som en romantisk film ganger tusen, sier Ingeborg drømmende.