Fem innlagt med svineinfluensa ved Ahus

Oslo (NTB-Pål Lenschow Mathisen): Tre barn og to voksne er innlagt på Akershus Universitetssykehus med svineinfluensa. Det blir opplyst at ingen av dem er alvorlig syke.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Det er stor pågang av pasienter ved sykehus i hele Oslo-regionen. Vi samarbeider om intensivkapasiteten, sier Geir Boye Lindhjem, kommunikasjonssjef ved Ahus, til NTB.

Ifølge Lindhjem er det for tidlig å si eksakt hvor mange som har pådratt seg svineinfluensa og som ligger på Ahus, siden det ikke foretas tester i helgene.

Lørdag kveld var til sammen seks personer innlagt med svineinfluensa ved sykehus i Oslo, Akershus og Stavanger, skriver VG. Bare ved Stavanger universitetssjukehus har fem voksne pasienter vært innlagt med H1N1-smitte de siste to ukene. Ingen av dem har vært alvorlig syke, ifølge seksjonsoverlege Jon Sundal ved sykehuset.

Torsdag døde en 11 år gammel gutt fra Porsgrunn på sykehus i Oslo etter å ha fått påvist smitte. Lørdag ble det kjent at enda et barn er innlagt på intensivavdeling. Tilstanden betegnes av Oslo universitetssykehus som alvorlig.

Ytterligere mellom sju og ti personer er innlagt med influensa ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen, men det er uklart om noen av dem er smittet av svineinfluensa. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.