Den offisielle åpningen av gondolbanen er søndag 10. desember, men allerede 1. desember kommer 335 barn og 81 ledsagere fra 27 barnehager. Barna får blant annet servert grøt og får se hvor gondolene sover om natta.Gondolene kan frakte publikum nesten 2,5 kilometer innover i anlegget. Etter 8 minutter og 50 sekunder er du oppe på avstigningen — 586 meter høyere enn ved starten av turen.

Gondolen i Hafjell vil ha 64 kabiner med åtte seter i hver kabin. Kapasiteten er 2.000 personer i timen. Kjørehastigheten er cirka 21,5 kilometer i timen, opplyser Hafjell Alpinsenter.

Sommerstid vil gondolen gjøre fjellet lettere tilgjengelig for syklister, fjellvandrere og andre. Fordelen med gondolen er at for eksempel sykler, barnevogn og pulk lett kan tas med.

Med en prislapp på i underkant av 100 millioner kroner, er gondolanlegget den største enkeltinvesteringen i Hafjell siden OL i 1994. I tillegg er det bygget nytt spisested, en ny nedfart i tilknytning til gondolen og ny skistall, billettavdeling og servicerom på 500 kvadratmeter. (©NTB)