Det opplyste en talsmann for den tyrkiske regjeringen etter et krisemøte natt til søndag.Vi håper det ikke vil bli flere uakseptable episoder som denne, sier justisminister Cemil Cicek.

Statsminister Erdogan sa lørdag kveld at noen av de tyrkiske kommandosoldatene som amerikanske styrker arresterte i Nord-Irak fredag var blitt løslatt. Dette ble imidlertid avvist senere av Tyrkias utenriksminister Abdullah Gul, som hevdet at alle soldatene blir holdt fanget i Bagdad.

Tyrkia stengte grensestasjonen Habur, den eneste grenseovergangen mellom Tyrkia og det kurdiskkontrollerte Nord-Irak lørdag etter at amerikanske styrker arresterte soldatene, ifølge TV-kanalen NTV.

Krever løslatelseStatsminister Erdogan beskriver arrestasjonene som "en stygg episode", og han forlanger at de tyrkiske soldatene blir løslatt umiddelbart.

Utenriksministeren vår har snakket med den amerikanske utenriksministeren, og vi forlanger at soldatene blir løslatt umiddelbart, sa en tydelig opprørt Erdogan lørdag.

Dette er absolutt en stygg episode, og det skulle ikke ha skjedd, understreket Erdogan.

Planla angrepDe tyrkiske soldatene skal ha blitt beskyldt for å ha planlagt et angrep mot en regional kurdisk guvernør, ifølge avisen Hurriyet. Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet av regjeringen.

Omkring 100 amerikanske soldater skal ha omringet de tyrkiske soldatenes brakker i Sulaymaniyah i Nord-Irak, og deretter forflyttet tyrkerne til byen Kirkuk.

Tyrkia har lenge vært redd for at kurderne i Nord-Irak skal forsøke å få til en egen kurdisk stat i området, og myndighetene i Ankara frykter at et kurdisk opprør skal kunne spre seg til Tyrkia.

Forholdet mellom Tyrkia og USA forverret seg i forkant av krigen mot Irak, da Tyrkia nektet USA å bruke tyrkisk territorium under invasjonen av Irak.