Desmond Tutu til Norge

Oslo (NTB): Erkebiskop og tidligere fredsprisvinner Desmond Tutu kommer til Norge i september på invitasjon fra Nobels Fredssenter og avisen Vårt Land.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Den 82 år gamle sørafrikaneren skal 23. september snakke om tilgivelse i Oslo Konserthus. Advokat Geir Lippestad har på grunn av sin bakgrunn fra rettsprosessen etter 22. juli-terroren blitt bedt om å være Tutus samtalepartner under arrangementet, skriver Aftenposten.

— Rettssaken etter 22. juli hadde en helende effekt, slik Sannhetskommisjonen hadde det i Sør-Afrika. Hva skjedde? Hvorfor skjedde det? Man sto fast på at gjerningsmannen hadde et menneskeverd og grunnleggende menneskerettigheter. For meg personlig er det en viktig del av tilgivelsesbegrepet, sier Lippestad.

Tutu har sagt at «det finnes ingenting som ikke kan tilgis, og det finnes ingen som ikke fortjener tilgivelse». Lippestad skal i samtalen forsøke å finne ut hvor bokstavelig Tutu egentlig mener dette.

Direktør Bente Erichsen ved Nobels Fredssenters tror samtalen mellom Tutu og Lippestad blir tankevekkende og interessant.

Tutu ble i forkant av Dalai Lamas besøk til Norge spurt om en reaksjon på at norske politikere ikke ville møte Dalai Lama. Tutu sa til NRK at han alltid har hatt stor respekt for Norge, men at respekten nå har tatt slutt. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.