Ledelsen på Kuben videregående på Bjerke i Oslo, bekrefter overfor Nettavisen at Hermansen er tilbake etter sykemelding og ferie.

Den profilerte islamkritikeren har ved flere anledninger kalt islam en totalitær ideologi. Han har siden i fjor høst vært sykmeldt fra jobben som lærer ved de videregående skolene Kuben og Etterstad og har tidligere sagt at det ble farlig for ham å undervise fordi elever truet ham da de oppdaget hans holdninger.

— Jeg håper å unngå det, men frykter lignende og verre ting som jeg opplevde sist, sier Hermansen. Han sier han vil holde seg strengt til læreplanen, men vil fortsette med sin «politiske aktivitet».

— Jeg har min grunnlovsfestede rett til å bruke min ytringsfrihet. Samtidig er jeg lærer og må opptre profesjonelt som lærer. Men de tingene må det være lov å kombinere, sier Pegida-talsmannen.

Hermansen fikk en formell advarsel, en såkalt tjenestepåtale, fra Utdanningsetaten for å ha opptrådt provoserende og krenkende overfor muslimske elever. Han anket påtalen, og anken er fortsatt til behandling. (©NTB)