Pågripelsene skjer etter en klage fra Tyrkias direktorat for telekommunikasjon, hvis nettsider kollapset forrige uke. Sammenbruddet var del av en protest mot det hackerne i gruppen Anonymous mener er sensur av internett i Tyrkia. Tyrkia planlegger å innføre et nytt filtreringssystem, som innebærer at brukere blir nødt til å logge inn gjennom ett av fire filtre hvis de vil være på nett. Hvis regjeringen får det som den vil, vil tyrkerne måtte velge mellom filtrene «hjemme», «familie», «barn» og «standard».

Ifølge Anonymous vil systemet gjøre det mulig å føre registre over folks internettbruk. Aksjonistgruppen står bak flere angrep på større nettsteder, blant dem Amazon, Visa og MasterCard, og sier de hacker i internettfrihetens navn.

Åtte av de 32 som ble pågrepet søndag er mindreårige, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anatolia.

Fredag ble tre hackere arrestert i Spania, mistenkt for å ha organisert dataangrep mot flere nettsteder. Dagen etter hevdet Anonymous å ha stengt hjemmesiden til det spanske politiet i noen timer, som hevn for pågripelsene. Anonymous er et løst sammensatt aktivistkollektiv med medlemmer i flere land. (©NTB)