Normalt skulle innbyggerne i Sydney nytt sola på stranda nå, men i stedet frøs de i temperaturer som falt til sitt laveste nivå siden 1905 — bare 8,5 grader natt til torsdag, en temperatur som føltes enda kaldere på grunn av den isnende vinden.På en rekke høyereliggende steder i områdene mellom Hobart på Tasmania, Sydney og Canberra var det kraftig snøvær og fire kuldegrader.

Det er første gang det faller snø i Queensland på 65 år, og i Melbourne, der det også snødde i utkanten av byen, var torsdag den kaldeste novemberdagen på over ti år. Flere steder ble hustak og bilpanser gjennomhullet av hagl.

Stadig mer unormale værforhold de siste par årene har ført til at et flertall av australierne krever at regjeringen undertegner Kyoto-avtalen om begrensning av drivhusgasser. USA og Australia er de eneste store i-landene som ennå nekter å undertegne avtalen.

Mens kulda gjør et uvanlig inntog i sør, er det uvanlig varmt i nord, med temperaturer opp til 40 grader og branner i det tørre buskaset. Store deler av landet er på femte året rammet av den verste tørken på hundre år. (©NTB)