Miljøvernerne mener Snøhvit-saken har fått en hasardiøs hastebehandling, og at Statoil har ansvaret for dette. Utbyggingen av Snøhvit ble vedtatt i Stortinget 7. mars. Aksjonen torsdag rettet seg mot Statoils kontorer i Oslo, Trondheim, Stavanger og Inderøy.¿Statoil har skylda for at Snøhvit-saken har fått en hasardiøs hastebehandling. Miljøkonsekvensene av utbyggingen er ikke ordentlig utredet. Dette viser at Statoils målsetninger om å være en ansvarlig samfunnsaktør ikke er verd noen ting, sier nestleder Ane Hansdatter Kismul i Natur og Ungdom.

Snøhvit er planlagt å bli det første petroleumsprosjektet i Barentshavet. Prosjektet innebærer at det skal bygges et gasskraftverk for å gi strøm til Snøhvit-anlegget. Dette gasskraftverket vil forurense like mye som 300.000 biler, påpeker Ane Hansdatter Kismul.

¿Denne saken er ikke tapt. Statoil har ennå ikke de nødvendige tillatelser til å starte utbyggingen. Vi kommer til å gjøre det vi kan for å stoppe dette. Dersom Statoil går i gang med byggingen har vi lovet aksjoner, sier Ane Hansdatter Kismul.