Det siste døgnet er det registrert 551 koronasmittede i Norge. Det siste døgnet er det registrert 551 koronasmittede i Norge. Foto: Jil Yngland / NTB

551 nye koro­nasmit­tede siste døgn – 225 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 551 koronasmittede i Norge. Det er 210 flere enn dagen før og 225 flere enn samme dag i forrige uke.

Så mange nye smittede er det ikke registrert på ett enkelt døgn, siden 13. januar. Hele 231 av de koronasmittede er registrert i Oslo. Det er det høyeste smittetallet i hovedstaden siden 19. november i fjor.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til VG at økningen den siste uken skyldes mer smittsomme virusvarianter samt mer kontakt mellom unge mennesker etter lettelser i smitteverntiltak.

– I tillegg har mange testet seg den siste tiden, ikke minst i Oslo, sier han.

– Det er ingen tvil om at det blir krevende å holde pandemien under kontroll de neste to månedene. Vi får ingen stor drahjelp av vaksineringen enda og muterte virus ser ut til å spre seg i stadig flere kommuner, fortsetter Nakstad overfor avisa.

Ved midnatt natt til fredag er det registrert 70.040 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). De siste sju dagene er det registrert til sammen 2.216 nye smittetilfeller i Norge. 3,7 millioner koronatester er til nå utført her i landet.

308.145 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 125.150 personer har fått andre dose.

92 koronapasienter var torsdag innlagt på sykehus. Det var tre færre enn dagen før.

Til sammen er 620 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.