— Sivile er taperne og kampene i Jemen blir oversett mens mesteparten av verdens oppmerksomhet er rettet mot krigen i Syria, sier McGoldrick.

Uttalelsen hans kom fredag i forbindelse med at han ba om 1,8 milliarder dollar, om lag 15,5 milliarder kroner, til nødhjelpsarbeid i Jemen i år. Mesteparten av pengene trengs for å skaffe mat til nesten 7,6 millioner mennesker i det krigsherjede landet, opplyste McGoldrick.

Ifølge FN har minst 6.000 mennesker blitt drept på litt under ett år i Jemen. Landets internasjonalt anerkjente regjering og den sunnimuslimske presidenten Abd-Rabbu Mansour Hadi, med støtte fra en saudiarabisk-ledet koalisjon, forsøker å nedkjempe opprørere tilknyttet den sjiamuslimske Houthi-bevegelsen, som på sin side ønsker å gjeninnsette Jemens tidligere president Ali Abdullah Saleh ved makten.

Konflikten er ytterligere intensivert ved at al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP) forsøker å befeste sin posisjon i Jemen. Både den saudiarabisk-ledede koalisjonen og Houthi-militsen kjemper mot AQAP. (©NTB)