100 jenter skal være bortført fra skole i Nigeria

Maiduguri (NTB-AFP-DPA): Tungt bevæpnede islamister skal ha kidnappet over 100 jenter fra en videregående skole og satt fyr på flere bygninger i byen Chibok nordøst i Nigeria.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Mange jenter ble bortført av voldelige pistolmenn som kom i kjøretøy og stormet skolen, sier Emmanuel Sam fra utdanningsmyndighetene i Chibok i delstaten Borno.

Ifølge sikkerhetskilder er det islamister som har kidnappet jentene. En politimann opplyser at det er ytterliggående islamister fra gruppen Boko Haram som står bak bortføringen. Boko Haram betyr «vestlig utdanning er syndig», og gruppen har de siste månedene begynt å bortføre mange unge jenter, en taktikk som ligner på den som den ugandiske opprørsgruppa Herrens motstandshær har brukt.

Noen av jentene skal ha klart å flykte. Politiet har ikke oversikt over skadene etter at gruppen raserte og satte fyr på bygninger i byen.

— Vi vet ikke hvor mange som er omkommet, sier politimannen.

I samme delstat ble minst 60 mennesker drept i angrep mot flere landsbyer søndag, og Boko Haram antas å stå bak ugjerningene. Nigerias president Goodluck Jonathan gir også Boko Haram skylden for at minst 71 personer drept og 124 såret i to eksplosjoner på en bussterminal i Nigerias hovedstad Abuja mandag. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.