Lørdag ettermiddag kom brudeparet hver for seg til slottet Odescalchi i byen Bracciano, fire mil nord for Roma. Ved 20.30-tiden opplyste en av Cruise' talsmenn at vielsen hadde funnet sted.Den søvnige byen er blitt rent ned av fotografer, journalister og skuelystne som gjerne vil få et glimt av kjendiser som Brad Pitt, Angelina Jolie, David og Victoria Beckham, Will Smith, Jennifer Lopez og Marc Anthony, samt Kirstie Alley og Jim Carrey.

SpøkelseMuligens fikk de celebre gjestene også selskap av et spøkelse, hertuginne Isabella dei Medici, som ble myrdet av sin ektemann på slottet for 400 år siden som hevn for hennes serieutroskap.

Tross slike grusomme historier håpet nok Cruise og Holmes at slottets tykke og høye murer skulle beskytte dem mot medienes nysgjerrige blikk.

Mye ble holdt hemmelig rundt bryllupet, som skulle skje klokka 19 lørdag kveld. Selve seremonien ble trolig holdt i våpensalen, der det fins en stor samling med middelalderske våpen, ifølge avisen Corriera della Sera.

En TV-kanal og tre amerikanske magasiner har kjøpt rettighetene til bildene fra bryllupet.

«En kam og en katt»De to Hollywood-kjendisene er begge medlemmer av den omstridte scientologikirken, grunnlagt av science fiction-forfatteren L. Ron Hubbard i Los Angeles i 1954. Kirken har sine egne bryllupsritualer og ifølge ubekreftede meldinger var det den amerikanske scientologilederen David Miscavige som foresto seremonien. Det finnes flere forskjellige bryllupsseremonier innen kirken, men i den mest tradisjonelle formen blir brudgommen minnet på at jenter trenger «en kjele, en kam og kanskje en katt».

Det blir det trolig ikke vanskelig for Cruise å få råd til. Selve bryllupet skal ifølge anslag ha kostet rundt 16,5 millioner kroner. Brudeparet var dessuten pyntet fra topp til tå med klær designet av Giorgio Armani, som også har laget brudebuketten.

Både lokale myndigheter og innbyggerne i Bracciano vet å utnytte begivenheten og har leid ut vinder mot slottet til tusenvis av kroner.

— Vi er svært glade for være vertskap for denne eksepsjonelle begivenheten, sier kjøpmannen Francesco Lanari, som har butikk på torget i byen.

— I noen få timer vil vi være verdens sentrum, legger han til. (©NTB)