Kongeparet, Märtha Louise og Durek Verrett til gudstjeneste

Kong Harald og dronning Sonja ankom onsdag gudstjenesten i Holmenkollen kapell. Med i følget var også prinsesse Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett.

Publisert:

Durek Verrett sammen med kjæresten, prinsesse Märtha Louise, før gudstjenesten. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB

OSLO: Noen få minutter over klokka 12 ankom følget med de kongelige, inkludert prinsessens barn.

Gudstjenesten i Holmenkollen kapell ble ledet av sogneprest Jan-Erik Heffermehl, mens Petter Amundsen var organist.

Fra Kongsseteren

Kongeparet feirer jul på Kongsseteren, som ligger drøyt fem minutters kjøring unna kapellet. Også prinsesse Märtha Louise tilbringer julen der.

Durek Verrett ble kjent for nordmenn i forbindelse med at han og prinsesse Märtha Louise i mai erklærte at de var et par. Dette var like før de startet foredragsturneen «The Princess and the Shaman».

Märtha Louise fikk mye kritikk i forbindelse med turneen, og det munnet ut i at hun sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.

Ser og Hørs ekspert overrasket

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng betegner det som «svært overraskende» at Verrett var med.

– Det er veldig spesielt at kongefamilien tar med seg sjaman Durek på et offisielt oppdrag. Ari Behn har tidligere vært på Kongsseteren med kongeparet, men de har ikke tatt ham til gudstjenesten etter skilsmissen med Märtha, sier han.

Stavseng omtaler samtidig kongeparet som «rause» ved at de tar med Verrett på gudstjenesten.

– Kongen og dronningen gjør åpenbart et statement ved å ta med Durek på gudstjenesten. De vil helt sikkert vise at de støtter ham og Märtha, som har hatt en tøff høst, sier Stavseng.

Det er ikke kjent om Durek Verrett har tilbrakt julen på Kongsseteren.

Det kongelige følget ved ankomsten til kirken. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kongens program som planlagt

Kong Harald (82) ble forrige uke sykmeldt med en virusinfeksjon og deltok blant annet ikke i det ekstraordinære statsrådet onsdag da Frps Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder. Nå er han på bedringens vei.

– Kongens program går som planlagt i romjulen, sa Sven Gjeruldsen i kommunikasjonsavdelingen ved Slottet til NTB lille julaften.

Det innebærer også at han holder årets nyttårstale til folket, og denne sendes nyttårsaften.

Kronprinsfamilien i Uvdal

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens hytte i Uvdal i Buskerud, og i år er det feiring på hytta.

Julaften deltok kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby på gudstjeneste i Uvdal kirke.

– Det er veldig hyggelig at de ville feire julen sammen med oss, fortalte sogneprest Stina Frøvoll Torgauten til NTB.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Durek Verrett
  2. Kong Harald
  3. Kongehuset
  4. Kongeparet
  5. Holmenkollen