- Dutertes krig mot narkotika har kostet 1.800 liv

Manila (NTB): Det er registrert nesten 1.800 narkotikarelaterte drap på Filippinene siden Rodrigo Duterte overtok som president for sju uker siden, skriver Reuters.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Tallet er ifølge Reuters betydelig høyere enn tidligere anslag. Mandag forklarte Filippinenes nasjonale politisjef, Ronald Dela Rosa, at 712 narkolangere og -brukere er blitt drept i politioperasjoner siden 1. juli.

I tillegg etterforsker politiet 1.067 andre narkotikarelaterte drap, sier Dela Rosa, uten å komme med flere detaljer. Siden Duterte tok makten i slutten av juni, har han flere ganger bedt både politiet og vanlige innbyggere om å drepe narkotikaselgere, andre kriminelle og rusmisbrukere.

FN har anklaget Duterte for brudd på folkeretten, og i helgen gikk presidenten kraftig til motangrep på organisasjonen.

— Kanskje vi bare må ta en avgjørelse om å trekke oss ut av FN. Hvis du er en så respektløs horesønn, da bare forlater jeg deg, sa Duterte på en pressekonferanse i hjembyen Davao.

Mandag ble uttalelsen riktig nok tonet ned av Dutertes rådgiver Ernesto Abella. Han forklarte at den var et uttrykk for frustrasjon over FNs kritikk. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.