Titusener av demonstranter utenfor ambassaden viste sin avsky mot en fredsavtale som skal underskrives i Paris søndag. Demonstrantene slo på trommer og ropte slagord mot den tidligere kolonimakten Frankrike. Franske soldater måtte bruke tåregass for å spre demonstrantene.Motstanderne hevder at president Laurent Gbagbo godtok fredsavtalen på grunn av press fra Frankrike. De satte fyr på en fransk skole og sa de var på leting etter utlendinger. Etter hvert som tiden gikk så imidlertid gemyttene ut til å roe seg mens stadig flere sluttet seg til demonstrantene i sentrum av byen.

President Gbagbo ble satt under meget hardt press for å godta fredsplanen, som de ulike opprørsgruppene i landet har forhandlet frem på rugbyanlegget Marcoussis utenfor Paris i løpet av de siste ni dagene.

Etter et to timer langt møte mellom Gbagbo, Frankrikes president Jacques Chirac og FNs generalsekretær Kofi Annan lørdag, godtok Elfenbenskystens leder planen.

Fredsplanen for Elfenbenskysten innebærer at president Laurent Gbagbo blir sittende, men makten hans vil bli innskrenket av en nasjonal samlingsregjering. Også opprørerne vil være representert i den nye koalisjonen.