BERGEN: Politiet i Bergen har varslet en egen pressekonferanse om saken søndag, og ville ikke kommentere forholdet overfor NTB lørdag kveld. Av innkallingen til pressemøtet går det fram at det dreier seg om flere saker som omhandler seksuelle overgrep mot barn.

En rekke personer er, etter hva VG har fått opplyst, siktet for å ha lastet ned eller strømmet materiale som viser seksuelle overgrep mot barn. Etter det NRK kjenner til er opp mot 20 personer siktet i saken. En av de siktede er en politimann i Vest politidistrikt.

Av habilitetshensyn etterforskes denne saken nå av politiet i Sør-Vest, melder VG.

Ingen kommentar

Fredag skal det ha blitt foretatt ransaking hos den siktede politimannen, men mannen er foreløpig ikke pågrepet.

– Vi har ingen kommentar til denne saken på det nåværende tidspunkt, sier leder Gunnar Fløystad i retts- og påtaleseksjonen i Bergen til avisen.

Noen av de siktede i saken vil bli framstilt for fengsling mandag, men verken politiet i Bergen, Kripos eller noen i Politidirektoratet ville kommentere saken lørdag kveld.

Alle viser til den varslede pressekonferansen søndag.

Fått advokat

Advokat Erik Mjell fikk lørdag telefon fra Politiets Fellesforbund med spørsmål om å bistå politimannen, skriver Bergens Tidende.

– Jeg har hatt kontakt med ham lørdag og fortsetter med det. Jeg er ikke formelt oppnevnt som forsvarer, sier Mjell til avisen.

Han vil ikke kommentere om politimannen erkjenner han straffskyld etter det han er siktet for

«Dark room»

På det meste har Hordaland-politiet hatt 25 ansatte på operasjonen som har fått navnet «Dark Room», melder NRK. De fleste sakene dreier seg om nedlastning og spredning av overgrepsbilder av barn. Også bestilte overgrep over nettet er blant sakene i komplekset.

Opprullingen av saken skal ha startet i fjor sommer da amerikanske FBI hacket og tok over en side med overgrepsmateriale på det såkalte «mørke nettet», og distribuerte et usynlig program som sporet IP-adressen til brukerne.

Humlegård enig

Etter at bergenspolitiet nylig fikk knallhard kritikk for sin nedprioritering av narkotikasaker i en rapport, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård til Dagbladet at han var klar over at det var gjort tøffe valg i Bergen.

– Politiet har dermed gjort tøffe ressursprioriteringer når det gjelder spaning og teknisk og annen etterforskning. De siste månedene har de prioritert knallhardt en kompleks og meget omfattende sak, som jeg har sett meg enig i viktigheten av å prioritere. Dette vil sette Bergenspolitiet i et nytt lys, sa Humlegård. (