Wallace slet med å styre debatten mellom Trump og Biden

Ordstyreren Chris Wallace slet med å styre en debatt der han gjentatte ganger må be president Donald Trump være stille og la utfordrer Joe Biden snakke da de to møttes til den første debatten i natt norsk tid.

– Hold kjeft, mann, sa Biden en gang da Trump ikke ville la ham snakke ut. – Det er vanskelig å få inn et ord her med denne klovnen, sa han også.

127 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt registrert 13.914 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 127 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 217 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Flere branner ikke under kontroll i California

Brannmannskapene har ikke kontroll på flere store branner i det nordlige California, og tusener av mennesker flykter fra sine hjem.

I Shasta-fylket har Zogg-brannen raskt brent seg gjennom 16.000 hektar kratt og skog siden den startet søndag noen kilometer sørvest for Redding. Den har allerede kostet tre mennesker livet og redusert 146 bygninger til aske.

Fare for oljestreik – mekling på overtid

Meklingen om sokkelavtalene fortsetter på overtid. Flere hundre ansatte i oljebransjen kan tas ut i streik om det ikke blir enighet.

Fristen gikk opprinnelig ut ved midnatt. Om lag 7.000 ansatte fordelt på tre fagforeninger er omfattet av sokkelavtalene.

FNs sikkerhetsråd krever stans i krigshandlinger i Nagorno-Karabakh

FNs sikkerhetsråd krever umiddelbar stans i krigshandlingene i Nagorno-Karabakh etter tre dager med harde kamper.

Alle Sikkerhetsrådets 15 medlemmer ga sin enstemmige støtte til generalsekretær António Guterres' appell om stans i krigshandlingene, en nedskalering av spenningen i området og gjenopptakelse av forhandlinger. Armenia og Aserbajdsjan har i flere tiår vært i konflikt om området.

Slagsmål i Oslo – trolig knyttet til gjenger

Det var i natt et slagsmål på Tøyen i Oslo. Det skal ha blitt brukt planker og jernstenger. Politiet knytter hendelsen til gjenger i området.

Meldingen om slåssingen ved Tøyen skole i Hagegata kom klokka 0.41.