«Homeland»-Danes: - Jeg er her som verdensborger

Oslo (NTB): Skuespiller Claire Danes fra TV-serien «Homeland» er klar på hvorfor hun sammen med kollega Aaron Eckhart er vertskap for fredspriskonserten i Oslo Spektrum onsdag kveld .

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

— «Homeland» berører årets pris, men serien er jo først og fremst underholdning. Jeg er her som en verdensborger. Jeg vil gjerne delta i noe som kan gjøre verden mer hel, sa 34-åringen på pressekonferansen før kveldens konsert, som er den tjuende i rekken.

Der var også Eckhart, Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad og artistene Timbuktu, Omar Souleyman, Mary J. Blige, James Blunt, Zara Larsson og norske Envy.

To av dem som skal opptre, deltok ikke. Den britiske sangeren Morrissey fordi han ikke har for vane å stille opp på pressekonferansen og det engelske stjerneskuddet Jake Bugg grunnet flyproblemer. Bugg kommer imidlertid tidsnok til prøvene før konserten.

Timbuktu, som lik Morrissey også er kjent for å være frittalende, ble spurt om hvordan han syntes det er å delta.

— Det er opp til dem som organiserer dette å velge de artistene som de mener er riktige. Jeg tror de velger artister som står for noe og for det nobelprisen betyr, sa han. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.