– Etter et styremøte fredag kveld vurderer jeg at det er best for Norce at jeg slutter. Jeg er skuffet over å måtte trekke en slik konklusjon, på grunnlag av medieomtale som jeg opplever som dypt urimelig. Likevel har jeg kommet til at dette er riktig av hensyn til virksomheten, sier Wallevik i en pressemelding.

Wallevik og ektemannen er ifølge Bergens Tidende saksøkt for et tosifret antall millioner av to investorer som mener hennes ektemann har lurt dem gjennom lånebedrageri over en årrekke, og at Wallevik har medvirket.

Selskapet Norce har 700 ansatte, og omsatte i fjor for mer enn 1,4 milliarder kroner.

Rettssak i mai

Agder tingrett har berammet rettssaken til mai neste år. Både Wallevik og hennes ektemann Morten Hansen har avvist at det er grunnlag for søksmålet.

Wallevik begynte som konsernsjef i Norce i august 2021. Hun kom da fra stillingen som dekan på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Wallevik sitter i Kristiansand bystyre og organisasjonsutvalget for Høyre.

Visekonsernsjef Thor Arne Håverstad konstitueres fra og med 1. oktober og fram til ny konsernsjef er på plass.

Kristin Wallevik har besluttet å trekke seg som Norce-sjef. Foto: Rune Øidne Reinertsen (arkivfoto)

Forstår beslutningen

Styreleder Robert Bjerknes takker Wallevik for innsatsen hun har gjort for Norce i tiden som konsernsjef. Han skriver i en pressemelding at han har forståelse for beslutningen om å tre tilbake.

– Jeg vil på vegne av styret og Norce uttrykke takk til Kristin Wallevik for måten hun har ledet organisasjonen gjennom en utfordrende periode, og bidratt til å bygge en styrket kultur og synliggjøre virksomheten, sier han.

Wallevik sier lørdag ettermiddag til Fædrelandsvennen at hun ikke har ytterligere kommentarer til saken enn det hun sier i pressemeldingen som Norce sendte ut.