NORGE: – Det ser greit ut langs E 18 i Agder. Der har vel nedbøren stort sett kommet som regn. Det er hovedsakelig i Vestfold og Buskerud det har vært problemer, ved at vannet ikke trekker unna på grunn av tette sluk og brøytekanter, sier trafikkoperatør Kristin Våsjø hos Vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen.

Natt til søndag var det også en del vann på E 18 i Telemark.

– Men der er det i ferd med å bedre seg nå, sier Våsjø.

Mye vann på riksvei 9

Enkelte steder langs riksvei 9 i Setesdal kan være utfordrende. Fædrelandsvennens journalist Kjetil Nygaard melder søndag om mye slaps og vann i veibanen fra Rysstad og sørover.

– Vi fikk noen meldinger om glatt vei i Setesdal i går kveld. Der er entreprenørene ute hele tida. Men vi har ikke fått noen henvendelser i dag, så det betyr vel at det er ganske greit, sier Våsjø.

Hun oppfordrer uansett til å kjøre etter forholdene og holde god avstand.

Nedsatt fartsgrense

Ifølge NTB er fartsgrensen satt ned langs hele E18 fra Bommestad i Larvik til Lierbakkene ved Drammen.

– Det er satt 80 km/t da det stedvis er svært mye vann i veibanen. Mye snø smelter og utfordrer dreneringen, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter søndag morgen.

– Kjør forsiktig. Tiltak er iverksatt for utbedring, skriver de videre.

Væromslaget med regn og snøsmelting har ført til at Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for flom i kystnære strøk på Sør- og Østlandet.

– Fare for stengte veier på grunn av overvann eller lokale oversvømmelser ved bekke- og elveløp, skriver meteorologene.

Ingeniørvesenet i Kristiansand opplyser til Fædrelandsvennen søndag morgen at de ikke har fått meldinger om problemer noe sted.

Fjelloverganger

På fjellet i Sør-Norge er det kraftig snøfokk, og det er sendt ut gult farevarsel. Bilister er bedt om å beregne ekstra kjøretid på grunn av redusert sikt.

Uvær har ført til at fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet i Innlandet er stengt. Søndag formiddag opplyser veivesenet at strekningen tidligst vil åpne mandag klokka 10.